Uitgelicht

Omzet boekenbranche 2019: weer licht in de plus

De omzet in 2019 in de boekenbranche lijkt wederom, net als het voorafgaand jaar, een kleine plus te kunnen laten zien. De omzet voor alle boeken steeg in 2019 met 1,9% ten opzichte van 2018.


Printbereik magazines blijft onveranderd hoog

Het bereik van magazines laat al geruime tijd een consistent beeld zien. Het bereik blijft onveranderd hoog. In de laatste NOM Print Monitor (NPM 2020-III, periode Q3 2019 t/m Q2 2020) die op 24 september 2020 is gepubliceerd, zijn stijgingen zichtbaar in diverse magazinecategorieën. In deze meetperiode zien vooral magazines in de categorieën vrouwen, jongeren en reis & recreatie het bereik stijgen.


Genomineerden DDMA Dutch CRO Awards 2020 bekend

De jury van de DDMA Dutch CRO Awards 2020 heeft de genomineerden bekendgemaakt. Uit de tientallen inzendingen maken Intergamma, DPG Media, Lampenlicht.nl, PostNL, VodafoneZiggo, Tele2 en Voetbaldirect.nl kans op een award in een van in vier categorieën. De awards worden op 1 oktober 2020 uitgereikt.


Onderzoek naar vakinformatie en uitgeefbranche: uw mening telt

De makers van inct willen graag weten wat de wensen en behoeftes zijn van professionals in de uitgeefbranche als het gaat om vakinformatie en vakkennis. Daarom hebben we een korte vragenlijst gemaakt en bij deze nodigen wij u van harte uit om deze enquete in te vullen. Het kost u maximaal 5 minuutjes. Alvast dank!


Nominaties Dutch Podcast Awards 2020 bekend

De afgelopen weken zijn er meer dan 27.000 nominaties uitgebracht voor de Dutch Podcast Awards 2020. Ruim vier keer zoveel dan tijdens de editie van het afgelopen jaar. Daarmee zijn de genomineerden bekend en is de verkiezing in een beslissende fase terecht gekomen.


Voorlezen in tijden van corona

Over twee weken vindt de achtste editie van de Nationale Voorleeslunch plaats. En het belooft een hele bijzondere editie te worden, want voor het eerst in de geschiedenis van de Voorleeslunch, wordt er niet alleen live voorgelezen, maar ook op televisie en via de telefoon. Het live voorlezen gebeurt verder op tientallen locaties in bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land