Rathenau Instituut: Risico’s van generatieve AI vereisen terughoudendheid in gebruik

De opkomst van generatieve AI-systemen versterkt bekende risico’s van digitalisering, zoals discriminatie en onveiligheid. Daarnaast brengt het nieuwe risico’s met zich mee voor intellectueel eigendom en menselijke ontwikkeling. Organisaties en burgers moeten zich afvragen of ze generatieve AI verantwoord kunnen gebruiken. Dat concludeert het Rathenau Instituut uit nieuw onderzoek. 


Branche-organisatie in UK organiseert 'Work in Publishing' campagne

Deze week organiseert de Publisher Assoiciation in de UK de jaarlijkse campagne 'Work in Publishing'  om potentials te inspireren tot een carrière in de uitgeefsector. Iedereendie al werkt in de sector kan meedoen met de campagne door te delen waarom ze #WorkInpublishing. Daarnaast wordt er extra informatie gegeven over het werken in de uitgeefsector.


Beeld en Geluid sluit zich aan bij Europese Media Data Space

TEMS (Trusted European Media Data Space) is een Europees initiatief dat een gemeenschappelijke infrastructuur creëert met toegang tot data voor uiteenlopende partijen in het Europese media ecosysteem. Het consortium vertegenwoordigt honderden stakeholders in de culturele en creatieve sectoren. Als Nederlandse partner vervult Beeld & Geluid een cruciale rol binnen dit initiatief.