Uitgelicht

Veel digitale publicaties dreigen onder het hoge btw-tarief te blijven 

In tegenstelling tot andere lidstaten houdt Nederland gangbare digitale publicaties zoals nieuwswebsites buiten het verlaagde btw-tarief. De Mediafederatie roept daarom op tot een aanpassing van het wetsontwerp


Mediafederatie geeft visie op wijziging Auteurswet

Dankzij digitalisering en de Europese eenwording is ook de handel in auteursrechtelijk beschermd materiaal internationaler geworden. Om de regelingen van de verschillende lidstaten van de EU op dit gebied te harmoniseren heeft de EU de Richtlijn betreffende het auteursrecht in de digitale eengemaakte markt opgesteld. Nu moeten de verschillende lidstaten hun lokale wet- en regelgeving aanpassen om die in lijn te brengen met deze richtlijn. In Nederland gaat het om de Auteurswet, de Wet op de naburig rechten en de Databankenwet.


Sanoma mag Iddink overnemen van ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 28 augustus 2019 de overname van Iddink Group door Sanoma Learning goedgekeurd. “Samen willen we gebruiksvriendelijke en inspirerende digitale leeroplossingen creëren v­­oor en mét het onderwijs”, stelt CEO John Martin. Sanoma Learning is actief in vijf Europese landen en heeft meer dan 1 miljoen docenten en 10 miljoen leerlingen als gebruiker.