Daphne de Heer nieuwe uitgever Lebowski Publishers

Daphne de Heer nieuwe uitgever Lebowski Publishers

Vanaf 14 december treedt Daphne de Heer in dienst bij Overamstel Uitgevers als uitgever van Lebowski Publishers. Zij volgt daarmee oprichter en uitgever Oscar van Gelderen op die onlangs zeer onverwacht en gezwind de deur achter zich dicht heeft getrokken bij Lebowski Publishers.

Daphne de Heer heeft de afgelopen 25 jaar op diverse manieren tussen de boeken doorgebracht: zo werkte ze bij Linnaeus Boekhandel, redigeerde ze als freelance redacteur voor bijna alle grote uitgeverijen, vertaalde ze boeken van onder meer Roddy Doyle en James Patterson en zat ze in de redactie van onder meer Bunker Hill en Literair Nederland. De afgelopen tien jaar was ze directeur van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) en mede-oprichter van het literair festival Read My World; daarnaast heeft ze zitting in de besturen van Poetry International en de stichting Dichter des Vaderlands.
 

De Heer: ‘Met groot plezier begin ik vanaf 14 december aanstaande als uitgever van Lebowski Publishers. Het is een groot voorrecht om al mijn opgedane ervaring nu bij een van de leukste en eigenzinnigste uitgeverijen van Nederland in te mogen zetten. Het fonds van Lebowski is dankzij Oscar van Gelderen een inspirerend voorbeeld van onverschrokken uitgeefbeleid. Ik kijk ernaar uit om samen met de huidige auteurs en het team van Lebowski dit fonds verder uit te bouwen en kleur te geven.’