Leegloop Lebowski? Jasper Henderson vertrekt naar Uitgeverij Thomas Rap

Leegloop Lebowski? Jasper Henderson vertrekt naar Uitgeverij Thomas Rap

Nadat oprichter Oscar van Gelderen plotseling met de Noorderzon is vertrokken neemt nu ook Jasper Henderson afscheid van Lebowski Publishers en Overamstel Uitgevers. Per 1 januari 2021 treedt Henderson in dienst van WPG Uitgevers als uitgever van Uitgeverij Thomas Rap, onderdeel van De Bezige Bij, het huis waar hij zijn loopbaan ooit begon.

De afgelopen zeven jaar was hij eerst acquirerend redacteur, en later hoofdredacteur en adjunct-uitgever van het fonds van Lebowski.

Henderson: ‘Ik kijk terug op ongelooflijk mooie en enerverende jaren waarin ik met vele getalenteerde auteurs heb mogen werken, samen met het fantastische team van Lebowski en alle collega’s van Overamstel. Tegelijkertijd zie ik ernaar uit om mijn ervaring in te zetten als uitgever van een fonds dat me ook altijd na aan het hart heeft gelegen en nog zoveel mogelijkheden biedt.’

Bij Thomas Rap zal hij een nieuw redactioneel team samenstellen en verantwoordelijk zijn voor een fonds met auteurs als Youp van ’t Hek, Yuval Noah Harari, Japke-d. Bouma, Stephen Fry, Mathijs Deen, Herman Finkers en Bert Natter.

Henderson: ‘Ik verheug me enorm om met een nieuw team verder te bouwen aan het prachtige en eigenzinnige fonds van een huis waar ik tweeëntwintig jaar geleden mijn eerste stappen in het uitgeversvak zette, en op de samenwerking met de uitgevers van De Bezige Bij en Cargo en hun teams.’