Buchmesse hakt knoop door: dit jaar helemaal online

Buchmesse hakt knoop door: dit jaar helemaal online

Het is misschien geen grote verrassing, maar de Frankfurter Buchmesse zal dit jaar in zijn geheel online zijn. De restricties die er zijn voor reizen zijn de voornaamste reden om de, aangepaste, fysieke versie dit jaar te schrappen. 800 standhouders en zo'n 40 stands van nationale branche-organisaties worden geraakt door dit besluit.

De standhouders krijgen een plek op de digitale beurs en de betalingen die al gedaan zijn voor de stands worden of terugbetaald of omgezet in een reservering voor 2021. Directeur Jurgen Boos zegt dat er nu het grootste digitale portal in de boekenbranche is gecreëerd waarin een paar miljoen euro is geinvesteerd. De specifieke details worden deze week bekend gemaakt. Eerder meldde de organisatie al dat de website van de beurs zal dienen als een online hub waarop onder meer  live-streams te zien zullen zijn.

Deelnemende bedrijven kunnen zich via een online catalogus presenteren en krijgen ook de kans om digitale of hybride events in de kalender van de Buchmesse op te nemen. Tijdens de Buchmesse zijn er lokale live-events onder de naam Bookfest waar voornamelijk Duitse auteurs of auteurs die in Duitsland wonen zullen optreden.