NBD Biblion publiceert sociaal jaarverslag 2019

NBD Biblion publiceert sociaal jaarverslag 2019

NDB Biblion presenteert sociaal jaarverslag van 2019. "Als wij kunnen zorgen dat bibliotheken hun collecties slimmer, beter en efficiënter kunnen beheren, dan houden zij tijd en budget over voor zaken als ontmoeting en debat, kunst en cultuur en vernieuwende producten."

'Vooruitgang boeken' staat centraal in het jaarverslag van 2019. "Bij NBD Biblion geloven we in 2019 nog steeds in de kracht van bibliotheken. De bibliotheken anno nu zien er heel anders uit dan vroeger: je hebt er games, cursussen en voorstellingen, en je kunt er online lenen en lezen. Maar nog steeds hebben zij die belangrijke maatschappelijke rol. Sterker nog, die rol is breder geworden, terwijl de budgetten niet stijgen. Dat is waar NBD Biblion een taak heeft. Als wij kunnen zorgen dat bibliotheken hun collecties slimmer, beter en efficiënter kunnen beheren, dan houden zij tijd en budget over voor zaken als ontmoeting en debat, kunst en cultuur en vernieuwende producten."

"Sinds een aantal jaren werken wij steeds meer vanuit de behoefte van onze klanten. Dat kun je wel beweren, maar het is pas waar als je klanten het voelen. We waren dan ook best een beetje trots toen in 2019 bleek dat onze klanten zich inmiddels echt gehoord voelen. 2019 was het jaar waarin we de organisatie zo hebben ingericht dat er niets meer ontwikkeld wordt zonder klanten erbij te betrekken. Maar het is niet in één stap klaar, vooruitgang is nooit klaar. Vooruitgang is ook geen toeval of geluk. Het is een kwestie van de dingen elke dag net iets beter doen dan gisteren. In hoeverre het ons in 2019 gelukt is om vooruitgang te boeken, lees je in dit jaarverslag."