Buchmesse 2020 gaat door, maar zonder aantal grote uitgeverijen

Buchmesse 2020 gaat door, maar zonder aantal grote uitgeverijen

De Buchmesse heeft aangegeven dit jaar weliswaar door te gaan, in hybride vorm, maar het zal het moeten doen zonder een aantal grote uitgevers uit onder meer USA en UK. De meest actuele afzegging komt van Penguin Random House.

Penguin Random House heeft aangegeven in iedre geval niet mee te doen aan het fysieke gedeelt evan de beurs. Geen enkele afvaardiging van het bedrijf zal acte de presence geven, maar de uitgeverij heeft wel aangegeven mee te zullen doen aan de online onderdelen.

Daarmee is Penguin Random House de voorlopig laatste in een rij van afzeggingen voor de fysieke beurs van de afgelopen dagen. Hachette, HarperCollins, Pan Macmillan, Bloomsbury en Simon & Schuster hebben allemaal aangegeven niet fysiek aanwezig te zullen zijn op de 2020 editie.

Thomas Minkus, voor de Buchmesse onder meer verantwoordleijk voor de Engelstalige uitgeverijen heeft aangegeven dat men volledig begrijpt dat er bedrijven zijn die zich ongemakkelijk voelen bij het deelnemen aan zo'n massal event. Nederlandse uitgeverijen hebben nog niet laten weten of ze al dan niet zullen deelnemen.