Martine Koelemeijer wordt uitgever bij Nieuwezijds

Martine Koelemeijer wordt uitgever bij Nieuwezijds

Per 1 februari 2020 zal Martine Koelemeijer als uitgever in dienst treden bij Uitgeverij Nieuwezijds. Martine Koelemeijer werkte hiervoor onder meer als uitgever gezin en gezondheid bij Kosmos en Unieboek en als ad interim uitgever/editorial manager bij Harper Collins Holland.

Haar ervaring sluit prachtig aan bij het programma van Nieuwezijds, waar zij verantwoordelijk wordt voor acquisitie op het gebied van onder meer gezondheid en voeding. Als beoogd opvolger van Michiel ten Raa gaat zij zich daarnaast bezighouden met enkele algemene zaken.

Nieuwezijds is een zelfstandige uitgeverij en wil zelfstandig blijven. Al jaren werken we in een klein team met plezier en toewijding aan ongeveer 15 nieuwe boeken per jaar en een gestaag groeiende backlist. Martine heeft de juiste ondernemersgeest voor zo’n informele werkomgeving en kan bovendien bogen op grote successen met opvoedings-, dieet- en voedingsboeken. Kortom, Nieuwezijds is blij met haar komst.

Koelemeijer: ‘Ik verheug me er enorm op om me weer te richten op mijn specialisatie gezin en gezondheid. De commerciële kant van dit fonds heb ik volop leren kennen bij uitgeverij Unieboek en Kosmos, bij Nieuwezijds kan ik die kennis inzetten en tegelijkertijd ervaring opdoen in de meer wetenschappelijke benadering van mijn specialisatie. Het slagvaardige, enthousiaste team van Nieuwezijds en de zelfstandigheid van de uitgeverij passen bij waar ik voor sta als uitgever en persoon. Bovendien doet het fonds, met titels van onder anderen Ionica Smeets en Michael Mosley, mijn hart sneller kloppen.’