Eduard Richter nieuwe uitgever van Volt

Eduard Richter nieuwe uitgever van Volt

Per 1 oktober aanstaande zal Eduard Richter bij Singel Uitgeverijen beginnen als uitgever van Volt. Hij volgt Bart Wessels op, die de afgelopen zes jaar uitgever was van Volt en die per 1 september directeur is geworden van de KNNV Uitgeverij. 

Uitgeverij Volt werd in 2007 opgericht (onder de naam Uitgeverij Q) en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een succesvolle uitgeverij van thrillers en non-fictie met bekende auteurs als Arnaldur Indridason, Olav Mol, Thomas Harris en Babette Porcelijn. Sinds begin 2019 is aan Volt een kinderboekenfonds toegevoegd met titels van o.a. Erik Scherder en Fiep Westendorp, onder leiding van acquirerend redacteur Jolijn Swager.

Richter (40) werkte de afgelopen 14 jaar als uitgever bij Het Spectrum en Hollands Diep. Naast zijn taken als uitgever van Volt zal hij zich bezighouden met het uitbouwen van het non-fictiefonds binnen Singel Uitgeverijen.

Directeur Paulien Loerts: “We zijn verheugd met de benoeming van Eduard. Volt groeide de afgelopen jaren hard en ging steeds meer non-fictie uitgeven, met succesvolle boeken over onder andere Formule 1, true crime en algemene non-fictie. Eduard combineert liefde voor sport(boeken) met heel veel kennis van de non-fictiemarkt en een breed netwerk. Precies wat we zochten.”

Eduard Richter: “Ik zie er zeer naar uit om aan de slag te gaan bij Singel Uitgeverijen. Mijn specialismen zijn geschiedenis, populaire wetenschap en psychologie, journalistiek en biografieën. En daarnaast ben ik een groot sportliefhebber. Een perfecte match dus. In oktober ga ik mooi van start met de Buchmesse, om daar op zoek te gaan naar mooie boeken die vanaf 2020 zullen gaan verschijnen.”