Sanoma biedt online video met outstream proposities

Sanoma biedt online video met outstream proposities

Video advertising is één van de snelst groeiende mogelijkheden binnen online advertising. Voor adverteerders is het aanbod echter beperkt en versterkt de context waarin video’s worden getoond niet altijd de commerciële boodschap. Daarom zet Sanoma in op outstream video proposities: video’s die profiteren van de kracht van vertrouwde en sterke redactionele context en die kunnen worden getarget op schaarse segmenten.

Anniek Swillens, Head of Digital Services licht toe: “We merken dat klanten steeds meer behoefte hebben aan controle van de context waarin video’s worden getoond, iets waarop bij instream video vaak lastiger te sturen is. We zien uit campagneresultaten en onderzoek dat context van groot belang is op de effecten van (video) campagnes. Daarom zetten we steeds meer in op uitbouw van onze outstream proposities, waar de adverteerder kan profiteren van de kracht van context van bijvoorbeeld NU.nl of Libelle.nl en de video’s minder intrusive zijn.  We bieden nu de mogelijkheid Outstream Video te targeten op datasegmenten, zelfs op het schaarse segment 20-34 jaar.”

 

Nieuw: Native Outstream

Sanoma is de eerste exploitant die dit native formaat introduceert. Het product lijkt op de reguliere Outstream. Verschil is dat er bij dit formaat een “native” element aan is toegevoegd, wat de adverteerder de mogelijkheid biedt om middels tekst de video, boodschap of propositie nader toe te lichten. Deze strook zal in de look and feel van de desbetreffende titel worden getoond, zeer geschikt om in te zetten wanneer impact en awareness belangrijk zijn. NU.nl, AutoWeek.nl, Story.nl, Flaironline.nl en Viva.nl zijn de eerste titels waar het formaat op in te kopen is.

Outstream Video Experience

De Outstream Video Experience is een Outstream product wat binnen Sanoma sinds eind 2017 beschikbaar is voor desktop web. Het product is high viewable door haar positionering bovenaan de pagina en haar functionaliteit om als reminder mee te gaan in de doorscroll van de gebruiker. Hierbij blijft de video altijd rechtsonder in de zijbalk zichtbaar, zonder over de content heen te vallen. Door deze features behaalt de Outstream Experience een gemiddelde viewability rate van 70% en een gemiddelde CTR van 0,52%. De Outstream Video Experience is altijd zichtbaar en daarom uitermate geschikt om in te zetten wanneer een hoge viewability en user-action belangrijk zijn.

Outstream video

De Outstream video is een impactvol en gebruiksvriendelijk videoformaat dat beschikbaar is op desktop en mobile met mogelijkheid tot targeting. Bij de meeste titels speelt de videoadvertentie af in de content van het artikel. De lengte van de video is maximaal 30 seconden.