Romy van den Nieuwenhof nieuwe uitgeefdirecteur De Bezige Bij

Romy van den Nieuwenhof nieuwe uitgeefdirecteur De Bezige Bij

Romy van den Nieuwenhof treedt per direct aan als nieuwe uitgeefdirecteur van De Bezige Bij. Tegelijkertijd vertrekt Mark Beumer bij uitgeverij De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo.

Beumer heeft meer dan tien jaar, waarvan de laatste zes jaar als directeur, bij uitgeverij De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo gewerkt. Onder zijn bezielende leiding beleefde de uitgeverij en haar drie fondsen mooie jaren in een voor het boekenvak uitdagende tijd. Van den Nieuwenhof (1989) studeerde Nederlandse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Van 2016 tot 2020 werkte zij als hoofd verkoop & marketing bij Uitgeverij Prometheus, sinds 2020 is ze hoofd verkoop & marketing bij De Bezige Bij.

Met het vertrek van Beumer en de komst van Van den Nieuwenhof wordt afscheid genomen van de structuur met de gescheiden functies van directeur en uitgever. Met inhoud en commercie verenigd in één persoon en Van den Nieuwenhofs visie op het uitgeefbeleid ziet De Bezige Bij de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Mark Beumer: ‘Ik zal altijd met grote trots en plezier terugdenken aan mijn jaren bij uitgeverij De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo. De afgelopen jaren waren niet altijd makkelijk, maar met hulp van alle medewerkers en de schrijvers hebben we geweldige successen behaald, prachtige initiatieven ontplooid en de mooiste boeken uitgegeven. Daar zal ik hen altijd dankbaar voor zijn. Zonder hun creativiteit en vakmanschap was dit niet mogelijk geweest. Ik ben vereerd dat ik daar op mijn manier een bijdrage aan heb mogen leveren.

Wiet de Bruijn, interim algemeen directeur WPG Uitgevers: “Romy combineert de liefde voor literatuur met jarenlange commerciële ervaring. Met haar sterke ondernemersgeest gaat zij De Bezige Bij hervormen naar een literaire uitgeverij die past bij deze tijd. Mark heeft als bevlogen directeur met passie voor het boekenvak ontzettend veel betekend voor auteurs en collega’s. Mede dankzij zijn creativiteit en commerciële blik is De Bezige Bij al jaren een van de toonaangevendste literaire uitgeverijen. Wij zijn Mark hier dan ook ontzettend dankbaar voor.”