Anita Nijboer nieuwe voorzitter Nederlandse raad van commissarissen DPG Media

Anita Nijboer nieuwe voorzitter Nederlandse raad van commissarissen DPG Media

Anita Nijboer (61) is benoemd als nieuwe voorzitter van de Nederlandse raad van commissarissen van DPG Media. Zij volgt hiermee Frits Campagne op die afgelopen zomer na vijf jaar is teruggetreden als voorzitter.

Anita Nijboer is sinds 2017 lid van de raad van commissarissen van DPG Media en tevens voorzitter van de auditcommissie. Zij is destijds op voordracht van de ondernemingsraad benoemd. Naast haar toezichthoudende rol bij DPG Media in Nederland is zij onder andere ook actief als voorzitter van de board of directors van Berlingske Media in Kopenhagen, als vice-voorzitter van de raad van toezicht van het Amsterdam UMC en als voorzitter van de Foundation van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Anita Nijboer: “Ik kijk ernaar uit om deze nieuwe rol binnen de raad van commissarissen van DPG Media op te pakken. De afgelopen jaren heb ik van dichtbij kunnen zien hoe DPG Media in Nederland succesvol transformeerde van een publishing-bedrijf naar een brede multimedia onderneming. De onderneming staat voor de grote uitdaging om in de komende jaren de slag naar verdere digitalisering te maken. Graag draag ik daar als voorzitter samen met mijn collega’s actief aan bij.”

CEO Erik Roddenhof is blij met de benoeming van Anita Nijboer en ziet ernaar uit om intensief met haar samen te werken: "Het is fijn dat Anita bereid is om als voorzitter van de raad van commissarissen haar ervaring en kennis met ons te delen. Ze kent onze organisatie goed en we waarderen het bijzonder dat ze deze functie op zich wil nemen.”

Roddenhof dankt Frits Campagne voor zijn jarenlange betrokkenheid bij het bedrijf: “Frits ís DPG Media in hart en nieren. Twintig jaar geleden is hij begonnen als directeur en uitgever van Het Parool en speelde hij een cruciale rol in de wederopstanding van de krant. Later is hij van grote betekenis geweest voor ons hele bedrijf als CEO van De Persgroep in Nederland. De laatste 5 jaar speelde zijn rol zich weliswaar iets meer op de achtergrond af, maar ook als voorzitter van de raad van commissarissen bleef Frits van grote waarde voor DPG Media. Ik wil Frits dan ook hartelijk danken voor alles wat hij voor DPG Media, haar medewerkers en haar titels heeft betekend.”