Boekenkrant stopt ermee

Boekenkrant stopt ermee

De maandelijks verschijnende gratis De Boekenkrant gistermiddag verscheen in 2007 voor het eerst. Al die jaren maakte een team van tientallen mensen ook met veel plezier elke maand een uitgave waar boekhandelaren, uitgevers en lezers blij mee waren. Maar daaraan komt noodgedwongen een einde.

Louwers: “Het lukt niet meer om de Boekenkrant uit te blijven geven, de kosten zijn sterk gestegen, de inkomsten dalen. En de schulden zijn hoog opgelopen. We hebben heel recent ingegrepen in de organisatie zodat de kosten flink verlaagd zouden worden, dit gaf vertrouwen voor de toekomst. Maar het blijkt nu niet voldoende te zijn.”

De editie van augustus 2023 is de laatste editie die is verschenen. Er komt geen editie in september 2023. Dit betekent dat er na 17 jaar een einde komt aan de Boekenkrant.

Louwers, die het blad al die jaren bestierde, besluit: “Dit is zowel zakelijk als persoonlijk bijzonder pijnlijk, voor alle betrokkenen. Er is van alles geprobeerd om een oplossing te vinden, maar die is niet gevonden. Ik dank eenieder hartelijk voor de samenwerking en steun van de afgelopen jaren.”

Reacties

Heel spijtig! Want de krant is een unieke manier om met het publiek te communiceren over boeken en hun schrijvers.

Geplaatst door Meerten Welleman op 21 september 2023 om 10:28

Vreemd. Want instagram adverteert met nieuwe kranten en abonnementen. En ook dat boekhandels ze gratis meegeeft aan klanten.

Geplaatst door A G op 14 juni 2024 om 13:41

Laatste nieuws