Ook in China doen e-books het goed dankzij pandemie

Ook in China doen e-books het goed dankzij pandemie

Mede door de schoolsluitingen is het aantal e-books dat China heeft geëxporteerd door de lockdown vertwintigvoudigd. Chinese uitgevers zijn daarop ingesprongen door hun aanbod te verbreden en de distributie te verbeteren. Dit meldt PR Newswire.

Die baseert zich op cijfers van de China National Publications Import and Export (Group) Corporation (CNPIEC), dat onder meer de ‘China E-book Hub’, de centrale plek die zorgt voor distributie van Chinese e-books naar het buitenland. Met name academische instellingen hebben meer digitale producten afgenomen.

Stephen Qiao, bibliothecaris van de University of Toronto bevestigde dat ook voor zijn bibliotheek digitale bronnen belangrijker zijn geworden door de lockdown. Hij benadrukte dat bibliotheken en uitgevers moeten samenwerken om studenten en onderzoekers te garanderen dat zij toegang blijven houden tot essentiële werken, ook nu zij niet meer naar de campus kunnen komen. Naast voldoende toegang is een snelle conversie van print naar digitaal daarvoor noodzakelijk.