Boekenbon is Giftcard van het Jaar in de categorie Leisure & Ontspanning 2020

Boekenbon is Giftcard van het Jaar in de categorie Leisure & Ontspanning 2020

De Nederlandse Boekenbon is door consumenten uitgeroepen tot Giftcard van het Jaar in de categorie Leisure & Ontspanning 2020. De Giftcard van het Jaar-verkiezing is een initiatief van Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland. Consumenten stemden niet alleen op hun overall favoriete cadeaukaart, maar ook op hun favorieten in twaalf verschillende categorieën.

Lezen verrijkt je leven en daarom is de Boekenbon al sinds 1934 het mooiste cadeau voor familie, vrienden, relaties en collega's. Met een Boekenbon geef je iemand alle vrijheid om te kiezen uit het volledige aanbod van zijn of haar favoriete boekhandel: de beste plek voor advies en volop keuze uit de mooiste boeken. De cadeaukaart wordt in 3.500 winkels verkocht, en is in te wisselen bij 1.500 boekhandels in Nederland. Daarnaast verstrekken 300 boekhandels een gepersonaliseerde Boekenbon, in te wisselen bij de lokale boekhandel én bij alle andere boekhandels in Nederland. Sinds 2020 is de Boekenbon hoofdsponsor van de Boekenbon Literatuurprijs, die 12 november jl. de eerste maal werd uitgereikt, aan Oek de Jong voor zijn roman Zwarte schuur (uitgeverij Atlas/Contact).

Anne Schroën, directeur/bestuurder van de Nederlandse Boekenbon B.V.: “Meer mensen hebben een boek gepakt tijdens de coronacrisis en zijn gaan lezen. Maar nog te veel mensen lezen weinig of geen boeken. Door het cadeau doen van een Boekenbon geef je nog meer mensen de kans om een mooi boek te kiezen in een van de vele prachtige boekwinkels die Nederland rijk is. Naast het boek is de zoektocht in zo’n winkel al een cadeau en zo nodig geeft de boekverkoper met alle plezier een persoonlijk advies Een Boekenbon is dan ook een populair cadeau, dat blijkt des te meer met deze geweldige erkenning van de Nederlandse consumenten.”