Gouden Boek voor Grand Hotel Europa

Gouden Boek voor Grand Hotel Europa

Vandaag is Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in december 2018 meer dan 200.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Gouden status. Pfeijffer werd vanochtend verrast door radiopresentator Jurgen van den Berg in het NOS Radio 1 Journaal, met dit eervolle nieuws. 

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB: ‘Dat een rijk en literair boek als Grand Hotel Europa zo’n groot publiek heeft bereikt is prachtig nieuws, een Gouden Boek rijken we namelijk niet dagelijks uit, het stemt dan ook hoopvol! Er wordt wel eens gesproken over bestsellerisering, maar als dit de Nederlandse bestsellers zijn, die vervolgens ook nog eens de rest van de wereld veroveren, dan mogen we daar allemaal trots op zijn!’

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.