Genomineerden NS Publieksprijs bekendgemaakt

Genomineerden NS Publieksprijs bekendgemaakt

De genomineerden voor de NS Publieksprijs zijn gisteravond in de talkshow De Vooravond op NPO1 bekendgemaakt. Daarmee is de stemperiode voor deze prijs officieel gestart. Ook start er een leesclub en verschijnen er speciale mini-boekjes die onder meer ook digitaal verspreid worden via Instagram

De genomineerde zijn:

  • BASTA - Edwin Schoon
  • De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door – Herman Finkers
  • De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
  • Familiegeheimen – Astrid Holleeder
  • Grote verwachtingen – Geert Mak
  • ’t Hooge Nest – Roxane van Iperen

Een maand lang kan er door alle lezers van Nederland worden gestemd op deze genomineerde boeken óf op een boek naar keuze via www.nspublieksprijs.nl.  Tijdens deze periode zullen de genomineerde auteurs aanschuiven bij Tijd voor MAX op NPO1 om te praten over hun boek. Op 18 november sluiten ’s avonds om 19.30 de stembussen, waarna in aanwezigheid van de genomineerden in de talkshow M op NPO1 door Margriet van der Linden bekend wordt gemaakt welke titel Boek van het Jaar 2020 krijgt.

NS Publieksprijs Leesclub en miniboekjes  
De leesclub van de NS Publieksprijs stort zich vanaf nu op de zes boeken die genomineerd zijn voor de NS Publieksprijs 2020. De NS Publieksprijs Leesclub van 20 uitverkoren enthousiaste lezers krijgt alle genomineerde boeken thuisgestuurd en ontmoet de schrijvers in een online meet & greet. Hierin krijgen de leesclubleden de kans om de genomineerde bestsellerauteurs en hun verhalen nog beter te leren kennen. Onder het mom van ‘een boek kan zoveel doen’ gaan de leden van de leesclub hun leeservaringen met elkaar en met heel Nederland delen via hun eigen netwerk en dat van de NS Publieksprijs. Zo enthousiasmeren ze mensen om te lezen en te stemmen op hun favoriete boek van dit jaar. Vorig jaar was de NS Publieksprijs Leesclub een groot succes en wakkerde het lezen aan door meer interactie mogelijk te maken tussen lezers en auteurs én lezers onderling. Er waren ook dit jaar weer duizenden aanmeldingen.

De NS geeft de eerste hoofdstukken van de genomineerde boeken cadeau met miniboekjes. Maar liefst 26.700 fysieke miniboekjes circuleren in boekhandel en bibliotheek. Deze miniboekjes worden ook digitaal verspreid via het Instagram account van NS. Lezers kunnen deze ‘Instaboekjes’ delen met hun volgers en hier kunnen ze ook stemmen op hun favoriet. De Instaboekjes zijn vanaf woensdagavond 21 oktober 20.00 uur te lezen via het Instagram account van NS (@ns_online) en via www.ns.nl/publieksprijs.