Lokale krant in Het Gooi introduceert betaalmuur

Lokale krant in Het Gooi introduceert betaalmuur

Het NaarderNieuws, BussumsNieuws en MuiderNieuws kennen sinds gisteren ‘Extra’; een nieuwe, digitale tak waarmee uitgeverij Enter Media in Weesp en Hilversum al succesvol is. Lezers kunnen een lidmaatschap afsluiten waarmee men toegang krijgt tot alle Extra-artikelen uit de regio.

De gratis huis-aan-huiskrant blijft ook bestaan en ook online blijft een gedeelte van de artikelen gratis beschikbaar. De drie titels BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws blijven in stand en lichten per editie het belangrijkste nieuws voor de verschillende kernen in de gemeente uit. Daarnaast komt Extra, dat nog meer exclusief nieuws brengt.

Een maandabonnement kost 5,95 euro. Dat lidmaatschap geeft de lezer toegang tot exclusief nieuws uit de eigen gemeente, maar ook toegang tot het nieuws uit omliggende gemeentes zoals Weesp en Hilversum. Bovendien ontvangen leden ook maandelijks een magazine.

Reden voor deze stap is natuurlijk het wegvallen van advertentie-inkomsten door de corona-crisis. Maar daarnaast is dit natuurlijk ook een efficiënte manier om content te maken en wellicht extra omzet te halen uit de lezersmarkt. Vorig jaar startte BDU Media al met een vergelijkbaar initiatief voor in de regio Ede.