Arend Hosman start eigen uitgeverij: Alfabet Uitgevers

Arend Hosman start eigen uitgeverij: Alfabet Uitgevers

Per 1 november begint Arend Hosman, nu uitgever bij Thomas Rap, een nieuwe uitgeverij: Alfabet Uitgevers. Het wordt onderdeel van Veen, Bosch & Keuning Uitgeversgroep en zal kantoor houden aan de Oostenburgervoorstraat in Amsterdam. Alfabet Uitgevers wordt een literaire uitgeverij met kwalitatieve fictie en non-fictie.

Onder Hosman maakte Thomas Rap de afgelopen jaren een flinke groei door. Hij was onder meer verantwoordelijk voor bestsellers als Mythos van Stephen Fry, Mijn naam is Selma van Selma van de Perre en De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door van Herman Finkers. Hosman neemt zijn redacteuren mee: Saartje Schwachöfer en Catharina Schilde.

Gedrieën gaan zij naar eigen inzicht een fonds opbouwen, waarin plaats zal zijn voor kwalitatieve non-fictie en fictie. Alfabet Uitgevers zal zich vestigen op de Oostenburgervoorstraat in Amsterdam. De verkoop en productie wordt ondergebracht bij VBK|media in Utrecht.

Arend Hosman: ‘Samen met Saartje en Catharina heb ik Thomas Rap kunnen uitbouwen. Nu zijn we toe aan een nieuwe stap. We delen al langer de droom om zelf een uitgeverij van de grond af aan op te bouwen. VBK biedt de kans om deze droom te verwezenlijken met Alfabet Uitgevers. We zien er enorm naar uit om aan de slag te gaan.’

Geneviève Waldmann (VBK): ‘Arend en ik kennen elkaar al heel lang uit het Utrechtse. Ik heb de afgelopen jaren met bewondering gezien hoe hij bij De Bezige Bij van het kleine Thomas Rap een succesvolle uitgeverij heeft gemaakt. Ik weet dat hij en zijn redacteuren nog veel meer ideeën hebben. Bij Alfabet Uitgevers krijgen zij de kans deze ideeën om te zetten in reële projecten. Ik kijk uit naar een intensieve samenwerking.’

 

Reacties

Is het al mogelijk om manuscripten te sturen naar de nieuwe uitgeverij Alfabet Uitgevers? Zo ja, zou u mij dan een e-mailadres en de voorwaarden waaraan het manuscript moet voldoen willen toesturen?

Geplaatst door Lukas Stofferis op 5 oktober 2020 om 14:09

Ik, onderstaande Ate de Reede (genoemd naar Ate Keuning), schreef als nazaat van de familie Keuning een roman over de fictieve journaliste/schrijfster, Sophia Keuning die daarin zelf een roman schrijft genaamd "Emilie Bel'oeuvre - de levende en de dode". Ik publiceerde die roman in 2014. In 2020 herschreef ik de roman en gaf die opnieuw uit in eigen beheer ISBN 9789463458771). Graag zou ik het boek toezenden of als manuscript bij u aanbieden ter beoordeling op (her-)uitgave door uw nieuwe uitgeverij.

Geplaatst door Ate de Reede op 3 november 2020 om 11:07

Laatste nieuws