Emerce trekt nieuw kapitaal aan voor digitale transitie

Emerce trekt nieuw kapitaal aan voor digitale transitie

Emerce trekt nieuw kapitaal aan met behulp van tien internetondernemers om de transitie naar een online videoplatform te realiseren. Zij ondersteunen de verdere ontwikkeling naar een voornamelijk digitaal portfolio. Over het bedrag worden geen nadere mededelingen gedaan.

De nieuwe investering markeert ook het afscheid van venture-capital bedrijf Axivate, dat zeven jaar geleden de uitkoop van de grootaandeelhouder in Emerce heeft gefinancierd.

Emerce heeft ten gevolge van de coronacrisis evenementen moeten annuleren. Het mediabedrijf heeft sinds april evenwel een omslag doorgemaakt naar online video. In samenwerking met meer dan tweehonderd sponsors en honderden experts worden producties gemaakt rond vakinhoudelijke kennis in digitale media, marketing en e-commerce. Voor de toekomst zet Emerce in op verdere groei van dit platform en het bieden van informatie voor beslissers in digitale media, business en marketing.

Emerce maakt vandaag eveneens bekend dat het een strategische alliantie aangaat met uitgeverij Reshift Digital. Die is bekend van Kieskeurig, diverse publicaties rond technologie en evenementen voor ontwikkelaars. Samen met het Haarlemse mediabedrijf wordt onder meer een interactief leerplatform gelanceerd waar professionals zich verder kunnen ontwikkelen als specialist.

Cor Jan Willig, aandeelhouder New Skool Media en Misset, en online media consultant Harm van Kessel treden toe tot de adviesraad.