Boek.be in moeilijkheden door afgelasten Boekenbeurs

Boek.be in moeilijkheden door afgelasten Boekenbeurs

Boek.be, de Vlaamse brancheorganisatie voor het boekenvak en organisator van de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen, heeft grote financiële problemen. De organisatie is in gesprek met schuldeisers over een herstructureringsplan. Reden is het wegvallen van de Boekenbeurs, dit najaar. Dat meldt de Vlaamse krant De Morgen.

Naar verwachting zullen alle vrijwel alle dertien medewerkers ontslag aangezegd krijgen. De ondernemingsrechtbank kende Boek.be vrijdag bescherming tegen de schuldeisers toe.

Midden mei werd besloten de Antwerpse Boekenbeurs niet te laten plaatsvinden. Omdat Boek.draait bijna volledig draait op de inkomsten uit de deze beurs, was de impact groot. Nu er ook in het najaar geen beurs geörganiseerd kan worden, is de nood te hoog. Er wordt gezocht naar een oplossing voor de afbetaling van de schulden uit het verleden, door een schuldherschikking en door de opbrengst uit de verkoop van het Huis van het Boek. Er wordt ook gezocht naar een manier om de kennis van het boekenvak veilig te stellen.