Vierde Bookstore Day succesvolle aftrap van het najaarsseizoen

Vierde Bookstore Day succesvolle aftrap van het najaarsseizoen

De vierde editie van Independent Bookstore Day, afgelopen zaterdag, is succesvol verlopen. Bij een aantal boekhandels stond al voor openingstijd een rij. Bijzonder in trek waren onder meer Muis gaat naar de boekwinkel van Lucy Cousins, Geheime Voetnoten van Arnon Grunberg, de biografie van Johnny Cash en de gesigneerde exemplaren van De avond is ongemak van Booker Prize winnaar Marieke Lucas Rijneveld.

In totaal deden zo’n honderdvijftig zelfstandige boekwinkels door het hele land aan Bookstore Day mee. Zij verkochten een vijftigtal bijzondere uitgaven, die alleen op deze dag verkrijgbaar waren in de (stenen) boekhandel. Hoewel er door de coronacrisis en de daarbij horende anderhalvemetermaatregel minder activiteiten waren dan in voorgaande jaren, vonden veel mensen toch hun weg naar de boekhandel. De tournee van de familie Chabot, ambassadeurs van deze editie van Bookstore Day, langs boekhandels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag was een succes.

De opzet van Bookstore Day bleek ook goed te werken als het gaat om de spreiding van klanten over een drukke dag; veel boekliefhebbers deden ’s ochtends vroeg al de winkels aan. Kortom, Independent Bookstore Day vormde op diverse manieren een succesvolle aftrap voor het nieuwe boekenseizoen dat dit jaar voller is dan ooit vanwege titels die eerder door de coronacrisis werden uitgesteld. 

Binnenkort gaat Bookstore Day zich opmaken voor haar vijfjarig bestaan in 2021, een lustrumeditie. De datum wordt over enkele weken bekendgemaakt.