Penguin en Bertelsmann ook in VK samen in podcasts

Penguin en Bertelsmann ook in VK samen in podcasts

De Britse afdeling van Penguin Random House en DK (Dorling Kindersley) hebben samen met Bertelsmann-merken Fremantle en BMG een gezamenlijke podcast-dienst opgezet: Storyglass. De kiem voor het initiatief ontstond in november 2019, als vervolg op een vergelijkbare samenwerking die de uitgeverijhuizen in Duitsland zijn aangegaan.

Storyglass zal als een zelfstandige dochter van Bertelsmann opereren en zal zich richten op het ontwikkelen van podcasts in alle genres. Deze zullen een complementair aanbod vormen op de bestaande producten zoals tv-programma’s, websites, boeken en muziekdiensten.

Storyglass was tot nu toe een divisie van Fremantles Global Drama-afdeling en hield zich voornamelijk bezig met het aanbieden van gescripte series. Het aanbod van podcasts wordt beduidend breder. Naast gescripte series zullen ook niet-gescripte series, documentaires, waargebeurde misdaadverhalen, lifestyle-adviezen en muziek- en talentenshows tot het aanbod gaan behoren. De podcast zullen op alle grote distributieplatforms te vinden zijn.

Het doel is om van Storyglass de belangrijkste aanbieder van het VK, en de grootste producent wereldwijd te maken.