'Hey Google, ik wil praten met Kek Mama'

'Hey Google, ik wil praten met Kek Mama'

Vanaf nu kunnen lezeressen ook met Kek Mama praten via Google Assistant via 'Hey Google, ik wil praten met Kek Mama'. Zo kunnen zij elke dag de grappigste spreuken of dilemma’s via de ‘Glimlach van de dag’ ontvangen of luisteren naar de tweewekelijkse podcast.

Met de Kek Mama voice-action is het mogelijk om dagelijks de Glimlach van de dag te beluisteren. Dit isdeleukste, grappigste of meest herkenbare spreuk of dilemma van die dag. Deze is nu via de stem van de Google Assistant te horen, maar de gebruiker kan ook de tekst lezen en de afbeelding van de spreuk op de telefoon bekijken. De andere optie is om de tweewekelijkse podcast te beluisteren. Deze wordt dan afgespeeld via de telefoon of Google apparaat.

Na een gesprek met Kek Mama wordt de gebruiker gevraagd of zij vanaf nu iedere dag de Glimlach van de dag wil ontvangen of een notificatie wil krijgen als er een nieuwe podcast online staat. Gebruikers kunnen zelf een tijd instellen waarop ze deze te horen krijgen.

Om met de voice-action van Kek Mama te kunnen praten is een werkende internetverbinding en een tablet, smartphone of (slimme) speaker met Google Assistant functionaliteit (zoals bijvoorbeeld een Google Home of Google Nest) nodig. Op een smartphone of tablet dient de gratis Google Assistant app geïnstalleerd te zijn, op de Google Home of Google Nest is dit al ingebouwd. En op bijna alle Android toestellen is de Google Assistant ook al geïnstalleerd.