Gouden Boek voor De meeste mensen deugen

Gouden Boek voor De meeste mensen deugen

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman wordt bekroond met een officieel Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2019 meer dan 200.000 papieren boeken verkocht in Nederland, genoeg voor de speciale goudenstatus. 

Rutger Bregman reageerde enthousiast: "Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat een dik boek over geschiedenis en filosofie, antropologie en archeologie zoveel lezers zou kunnen bereiken. Het stemt me hoopvol en dankbaar. Ik dank met name mijn geweldige redacteur Harminke Medendorp en uitgever De Correspondent - zonder hen was dit nooit gelukt." 

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB: "Een Gouden Boek wordt hooguit een enkele keer per jaar uitgereikt. Dat is dus altijd bijzonder, maar helemaal als ik ‘m mag uitreiken aan een auteur die met zijn werk een breed publiek in binnen- en buitenland aan het lezen brengt! De meeste mensen deugen is hier geen uitzondering op en werpt een verfrissende blik op de sociale wereld van de mens. Het is een boek dat je als lezer absoluut aan het denken zet, maar het brengt ook een lach op je gezicht. Het is alweer 4 jaar geleden dat een non-fictie boek deze eer te beurt viel. Bovendien is het is voor het eerst dat een boek van De Correspondent Uitgevers deze bijzondere goudenstatus behaalt en dat is ook zeker het noemen waard."

Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.