Tussenstand boekverkoop: een plus van 5% ten opzichte van 2019

Tussenstand boekverkoop: een plus van 5% ten opzichte van 2019

Ieder jaar rond deze tijd geven we bij inct de tussenstand van de boekenomzet in Nederland: we zijn halverwege het jaar en het is tijd om even een tussnebalans op te maken. Een opmerkelijk eerste half jaar en wat blijkt: de boekenomzet plust (toch) flink ten opzichte van 2019

De cumulatieve A-boekenomzet gemeten over week 01 t/m week 26 2020 bedraagt 244,6 miljoen euro. Vergeleken met week 01 t/m week 26 2019 is dat een stijging van 4,1%. Voor enkel Nederlandstalige boeken is er sprake van een stijging van 5,6%. (bron GfK)

Opmerkelijke cijfers, want zeker in het begin van de crisis was de situatie voor de boekhandel rampzalig. Feit is natuurlijk dat ook in de boekensector de online verkoop flink toenam, grote winnaar is dan vanzelfsprekend Bol.com. De uitgevers zullen dus hun omzet over het algemeen hebben zien toenemen, terwijl daar natuurlijk ook een aantal segmenten flinke klappen hebben gekregen.

Wat dit betekent en hoe nu verder is onder meer ook onderwerp van gesprek tijdens inct.spiratie 2020 dit najaar. Meepraten en meedenken: kom dan op 18 november naar de editie over publieksmedia!