Trump familie wil juridische stappen tegen boek van nicht Mary. L. Trump

Trump familie wil juridische stappen tegen boek van nicht Mary. L. Trump

Terwijl het boek van voormalig veiligsheidsadviseur John Bolton inmiddels in de winkels ligt, begint de familie van Donald Trump aan een volgende rechtszaak om de publicatie van een boek te verbieden. Dit keer gaat het om 'Too much & Never enough' van Mary. L. Trump, een nicht van de president.

De rechtszaak wordt dit keer niet door Donald zelf ingezet, maar door zijn broer Robert. S. Trump. Saillant detail, de uitgever van het boek is dezelfde als bij John Bolton: Simon & Schuster. Inzet dit keer is een vermeende vertrouwensclausule die is overeengekomen na de dood van de vader van Donald Trump.

Het boek wordt aangeprezen door de uitgever als een 'revelatory, authoritative portrait of Donald J. Trump and the toxic family that made him'. Het boek moet eind juli uit gaan komen. Nicht Mary Trump is een klinisch psycholoog.

De hele familie, inclusief Mary, heeft een clausule ondertekend waarin verboden is dat enige verhaal, direct of indirect, gefictionaliseerd of niet, op basis van welke documenten dan ook (agenda's memoirs, brieven, interviews, gesprekken etc) gepubliceerd mag worden. De familie stelt dat men dus het recht heeft om de publicatie van het boek al dan niet goed te keuren onder die clausule en dat ook uitgever Simon & Schuster onder die clausule vallen. De uitgeverij heeft al aangekondigd op basis van eerdere uitspraken in vergelijkbare gevallen te verwachten dat een rechtbank de publicatie niet tegen zal houden.

Update 26-6: Zoals verwacht heeft een rechter de claim van de familie afgewezen. Hij deed dit vrij categorisch met het argument dat de geheimhoudingsverklaring waar de familie zich op beroept niet echt een rechtsgeldig argument is waar een rechtbank over kan oordelen.