Winnaars Mee naar de Messe 2020 krijgen voucher

Winnaars Mee naar de Messe 2020 krijgen voucher

Hoewel de reisbranche worstelt met het fenomeen vouchers hebben de organisatoren van de 'wedstrijd' Mee naar de Messe besloten de winnaars van dit jaar een voucher te geven voor de editie 2021. Gezien de opzet van Buchmesse dit jaar zou de prijs ook niet echt geconsumeerd kunnen worden.

Sinds 2016 organiseren de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Stichting Elspeet Mee naar de Messe, waarmee drie jonge boekenvakkers de kans wordt geboden een geheel verzorgde trip naar de Frankfurter Buchmesse te winnen. Inmiddels is ook duidelijk dat de Buchmesse ingrijpend anders zal zijn dan eerdere jaren. Het evenement zal zich grotendeels, of zelfs geheel online afspelen, in plaats van in en om het beursgebouw in Frankfurt.

De jury van Mee naar de Messe 2020, Stichting Elspeet en de GAU gunnen de winnaars van dit jaar de volledige Frankfurt-experience, en niet slechts een digitaal aftreksel daarvan. De jury heeft daarom besloten de drie winnaars van dit jaar een voucher uit te reiken, geldig tot en met de Frankfurter Buchmesse van 2021. 

De winnaars van Mee naar de Messe 2020 zijn:
Obe Alkema – Metadata (VBK Uitgeversgroep)
Lisa Roggeveen – Videomarketing (VBK Uitgeversgroep)
Margot Diederix – Kind- en jeugdklassiekers (Uitgeverij Ploegsma)

De jury van Mee naar de Messe 2020 bestond uit Arend Hosman (Thomas Rap), Agnes Vogt (Nederlands Letterenfonds), Martijn David (GAU) en bestuursleden van Stichting Elspeet Stella Nelissen en Thilini Scherpenzeel.