Wouter van Tongeren directeur Business Development bij RNW Media

Wouter van Tongeren directeur Business Development bij RNW Media

Wouter van Tongeren (42) is de nieuwe directeur Business Development bij RNW Media. In deze functie zal Van Tongeren leiding geven aan het team dat verantwoordelijk is voor het realiseren van een betrouwbare inkomstenstroom voor RNW Media. Ook maakt hij deel uit van het Management Team.

Van Tongeren heeft veel ervaring met het werken met institutionele donoren, internationale foundations en het opzetten van partnerschappen met de private sector/het bedrijfsleven. Hij werkte hiervoor als Hoofd Business Development & Internationale Relaties bij The Ocean Cleanup, de organisatie die met geavanceerde technologie plastic afval uit rivieren en de oceaan verwijdert. Daarvoor werkte hij onder meer voor Cordaid en Shell.

Ook is Van Tongeren medeoprichter van de Social Business Incubator (SBI), een broedplaats voor ondernemingen die winst én maatschappelijke impact willen realiseren. Hij studeerde Openbaar Bestuur en Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden en deed een Honours Programma Internationale Relaties aan de Stellenbosch University in Zuid-Afrika. Daarna werkte hij enige tijd bij de Ministeries van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken. Meer recentelijk werd hij geselecteerd door THNK voor hun executive programma ‘creative leadership’ waar hij met change-makers uit diverse industrieën en van over de wereld werkte aan inclusieve oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd.

Over RNW Media

RNW Media is uitgegroeid van een internationale omroep (Radio Nederland Wereldomroep) die meer dan 70 jaar geleden opgericht werd tot een innovatieve startup die digitale media gebruikt om sociale verandering te bevorderen. Het streeft naar een wereld waarin jongeren uit gebieden met beperkte vrijheid, hun rechten kunnen claimen, hun plek in de samenleving kunnen innemen en zo een betere toekomst kunnen vormen. Daartoe ondersteunt het onafhankelijke bloggers en online journalisten.

 

Openingsbeeld: PIRO4D via Pixabay