Æbele Kluwer doet stapje terug bij Aeneas Media

Æbele Kluwer doet stapje terug bij Aeneas Media

Na 27 jaar gaat Æbele Kluwer zijn uitgeverij overdragen aan een nieuwe leiding. Kluwer blijft als eigenaar nog wel betrokken, maar de dagelijkse gang van zaken draagt hij over aan een nieuwe drie-koppige leiding. de uitgeverij heeft een vernieuwde missie en dat is volgens Kluwer een mooi moment voor hem om te stoppen.

Ooit begonnen in een slaapkamer in Best in 1993 als een traditionele uitgeverij, heeft Aeneas Media inmiddels als kernbezigheid het opzetten en faciliteren van kennisnetwerken. Daarmee ontwikkelt het bedrijf zich tot een gespecialiseerd marketing- en communicatiebureau, zonder de waardevolle roots in de vakuitgeverij te vergeten. Deze vernieuwde missie is voor Kluwer een mooi moment om te stoppen.
De leiding van het bedrijf komt in handen van het ‘driemanschap’ Evamarije Smit, Robert Dingemans en Marjolein Heijmans. Evamarije Smit wordt de nieuwe directeur en Robert Dingemans, net als in het afgelopen jaar, zal verantwoordelijk zijn voor financieel- en personeelsbeleid. Marjolein Heijmans blijft verantwoordelijk voor productontwikkeling.

"Het zijn vertrouwde namen en ik zie de toekomst van het bedrijf met deze drie aan het roer met veel vertrouwen tegemoet. Dat is voor mij een belangrijke voorwaarde om op een goede manier afscheid te nemen. Ik blijf als eigenaar van het bedrijf nog steeds betrokken. 
De afgelopen 27 jaar heb ik met veel plezier leiding gegeven aan Aeneas Media en daaraan komt op 1 juni 2020 een einde. Ik ga mijn ervaring en kennis onder andere inzetten als coach op het terrein van ondernemerschap, (persoonlijk) leiderschap en mannelijkheid."