Querido Academie organiseert onlinecollegereeks voor beginnende schrijvers

Querido Academie organiseert onlinecollegereeks voor beginnende schrijvers

Om deelnemers voor te bereiden op het schrijven van hun boek, biedt de Querido Academie een driedelige onlinecollegeserie aan waarin het schrijfproces en het uitgeven van een eigen boek centraal staan. Tussen de lezingen door werken de deelnemers aan een synopsis van hun boekproject die zij na afloop met een docent van de Querido Academie op haalbaarheid kunnen toetsen.

Schrijfster Manon Uphoff, bekend van haar roman Vallen is als vliegen, genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2020, verzorgt op maandag 25 mei het eerste college, dat zal gaan over het idee voor een boek. Het tweede college, op woensdag 27 mei, wordt gegeven door Jamal Ouariachi, docent bij de Querido Academie en auteur van onder meer het prijswinnende Een honger, waarin hij zal stilstaan bij de uitwerking van het idee, en waarin schrijftechnieken aan bod komen.

De weg naar publicatie staat centraal in college drie, op woensdag 3 juni, waarin drie professionals uit het boekenvak, Annette Portegies, uitgever bij uitgeverij Querido, Marianne Schönbach, literair agent, en Nathalie Doruijter, marketeer bij Singel Uitgeverijen, de deelnemers wegwijs maken in het boekenvak: wat is de rol van de uitgeverij en van de redacteur en hoe pitch je je boek?

In drie bijeenkomsten creëren deelnemers een stevig fundament om hun boek op te baseren en volgen ze onlinecolleges van gevestigde auteurs en professionals uit het boekenvak. De kosten van de collegereeks bedragen € 195,-. Voor (oud-)cursisten van de Querido Academie en voor abonnees van Schrijven Magazine bedraagt het lesgeld € 150,-. 

De colleges worden gegeven met Zoom en vinden plaats op maandag 25 mei, woensdag 27 mei en woensdag 3 juni van 20.00-21.30 uur. Meer informatie en inschrijven: www.queridoacademie.nl