CPNB past activiteiten rondom Kinderboekenweek aan

CPNB past activiteiten rondom Kinderboekenweek aan

Ten gevolge van de strenge maatregelen rondom het coronavirus, moet het CPNB het Kinderboekenbal 2020 annuleren. Het kinderboekenbal stond geprogrammeerd voor 29 september a.s. Ook andere onderdelen van de Kinderboekenweek worden aangepast.

De bekendmaking en uitreiking van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel zal op alternatieve wijze georganiseerd worden. Het CPNB bekijkt op dit moment de mogelijkheden, waarbij de genomineerden, de winnaars én de twee ambassadeurs van de Kinderboekenweek, Arend van Dam en Mylo Freeman, de aandacht krijgen die zij verdienen. 

De mogelijkheden tot een kleinschalige opening van de Kinderboekenweek voor kinderen wordt de komende periode onderzocht.

Met NS wordt gesproken over een alternatieve invulling voor de afsluiting van de Kinderboekenweek, omdat NS door de strenge anderhalvemeterregel op het station helaas genoodzaakt is om de NS Kinderboekenruil te annuleren.

Uitreiking Kinderjury: Eerder is al gecommuniceerd dat de winnaar van de Kinderjury dit jaar niet middels een evenement wordt bekendgemaakt, maar op een alternatieve wijze. Ook hierover binnenkort meer informatie

Uitreiking Beste Boek voor Jongeren: Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de doelgroep worden al enige tijd de mogelijkheden voor een online-uitreiking verkend. Dit betekent dat er geen live-evenement binnen deze campagne wordt georganiseerd, maar dat er een mooie onlineactivatie (met een groter bereik) voor in de plaats komt.