Pamela Boumeester benoemd tot commissaris van WPG Uitgevers

Pamela Boumeester benoemd tot commissaris van WPG Uitgevers

Het bestuur van de Stichting WPG heeft op voordracht van de Raad van Commissarissen van WPG Uitgevers Pamela Boumeester benoemd tot lid van de RvC per 1 mei 2020. Zij zal later deze zomer het voorzitterschap van de raad overnemen van Herman Pabbruwe.

Pabbruwe was waarnemend voorzitter van de raad na het vertrek van Femke Halsema in 2018. In het kader van het aflopen van zijn tweede termijn zal hij in augustus aftreden. De werving van een opvolger is intussen opgestart, zodat de raad later dit jaar weer uit vijf leden zal bestaan.

Pamela Boumeester werd in 2011 uitgeroepen tot machtigste zakenvrouw van het jaar. Pamela Boumeester studeerde van 1979 tot en met 1986 geschiedenis aan de Universiteit van Groningen. Hier behaalde ze tevens haar Doctoraal. Na haar studie geschiedenis bleef Boumeester nog twee jaar, van 1986 tot en met 1988, als wetenschappelijk medewerker op de universiteit werken.

Van 1988 tot 2009 was zij werkzaam bij de NS waar ze uiteindelijk CEO werd van NS Poort. NS Poort ontstond door NS Stations en NS Vastgoed samen te voegen. In 2009 vertrok Boumeester bij de NS. Boumeester ging zich na haar vertrek bij de NS namelijk meer richten op toezichthoudende functies. Onder meer bij Delta Lloyd, Ordina, Jaarbeurs en Persgroep.