eBook.nl ziet omzetgroei van 35% sinds corona-maatregelen

eBook.nl ziet omzetgroei van 35% sinds corona-maatregelen

Maart 2020 was een goede maand voor de verkoop voor eBook.nl, de grootste webshop van Nederland die zich alleen richt op de verkoop van eBooks. Zij zag in korte tijd het aantal nieuwe klanten als de hoeveelheid boeken dat per dag werd verkocht groeien. Dit leidde tot een omzetgroet van ruim 30%. 

Traditiegetrouw is maart een goede maand voor de boekenbranche, omdat dat dan de landelijke Boekenweek is. Deze begon dit jaar op 7 maart en werd verlengd tot 1 april. Kopers van boeken of eBooks in Nederland krijgen bij besteding van 15 euro of meer het gratis Boekenweekgeschenk. Op 12 maart werden de corona-maatregelen aangekondigd. Sinds die datum is de wekelijkse verkoop van digitale boeken op eBook.nl vrijwel direct met nog eens ruim een derde toegenomen.

Een stijging die duurzaam lijkt, zo laten de cijfers van april zien. Niet alleen kopen bestaande klanten meer, er is ook een toename in het aantal nieuwe klanten dat eBook.nl weet te vinden. Het lijkt dat mensen steeds meer interesse hebben in het kopen van eBooks.

De stijgende lijn werd al voorzichtig in december 2019 ingezet. In vergelijking met deze maand is de verkoop op eBook.nl verdubbeld. eBook.nl verkoopt alle titels die via het Centraal Boekhuis beschikbaar zijn. Door goede afspraken met uitgeverijen wordt korting aan de consument aangeboden op de adviesprijs van een maandelijks wisselende selectie eBooks. Deze korting kan oplopen tot 70%. De marketing richt zich momenteel vooral op Nederlandstalige en vertaalde fictie zoals literatuur en thrillers. Het aanbod bestaat daarnaast onder andere uit non-fictie titels en een breed assortiment aan management- en studieboeken. eBook.nl overweegt om dit uit te breiden met Engelstalige titels in 2020.