Samsara roept op tot steun voor de boekwinkel  #GeefomdeBoekwinkel

Samsara roept op tot steun voor de boekwinkel  #GeefomdeBoekwinkel

Samsara start initiatief met gratis boekenpakketten voor zelfstandige boekwinkels in nood, en roept andere uitgeverijen op ook in actie te komen met #geefomdeboekwinkel. De Amsterdamse uitgeverij wil met haar landelijke initiatief zelfstandige boekwinkels een steuntje in de rug geven en roept tegelijkertijd andere uitgeverijen op hetzelfde te doen.

Voor Uitgeverij Samsara zijn zelfstandige boekwinkels échte helden in deze uitdagende tijden. Wij willen ze daarom graag een steuntje in de rug bieden. Door aan hen bijzondere pakketten met daarin 10  actuele, goedlopende boeken cadeau te doen. #geefomdeboekwinkel

Waarom doet Samsara dit?
Het aanbieden van een ruim en gevarieerd assortiment is in deze tijden voor veel zelfstandige boekwinkels een fikse opgave. Er is minder winkelend publiek, de omzet loopt terug en het zwaartepunt is verschoven naar online verkoop. Samsara wil hen een hart onder de riem steken door een mooi en gevarieerd pakket boeken te schenken.

Dit gebaar is bedoeld als schouderklopje voor al die ondernemers die van hun winkel een waardevolle plek maken voor boekliefhebbers. Zo geven we de lezer weer een extra reden om toch even langs hun favoriete boekwinkel te gaan. In de winkelstraat óf online. We sluiten hiermee aan op de leesbevorderende campagne #ikleesthuis waarmee Stichting CPNB alle Nederlanders in deze uitdagende tijden door middel van abri’s, social media en tv/radio spots nog éxtra op het belang van lezen wijst. Samsara wil hiermee een beweging in gang willen zetten: “#geefomdeboekwinkel” om zo andere bedrijven aan te sporen hetzelfde te doen. Zo steunen we elkaar én de boekenbranche.

Boeken voor fysieke en mentale fitheid
Samsara geeft tijdloze en eigentijdse boeken uit op het gebied van (oosterse) filosofie, psychologie, natuurlijke gezondheid, kunst en bijzondere prentenboeken. Boeken voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Voor mensen die fysiek en mentaal fit willen blijven. Het pakket bevat een selectie uit het fonds met sterke, actuele titels voor Nederlanders die nu veel thuiszitten. De titels zijn bovendien afgeprijsd dus extra toegankelijk voor de lezer.

Deze boeken ondersteunen lezers in de uitdagingen die deze periode met zich meebrengt. Geselecteerd op relevante thema’s zoals ouderschap, thuisonderwijs en mentale & fysieke gezondheid. Voor lezers relevant en aansprekend; voor de boekwinkel klaar voor de verkoop als blijk van waardering.