Nieuwe uitgeverij voor buitenmensen

Nieuwe uitgeverij voor buitenmensen

Een nieuwe uitgeverij starten midden in de corona-crisis en er ook nog een crowdfunding-actie aankoppelen? Petra de Hamer durft het aan. Haar nieuwe uitgeverij FJORD brengt vanaf najaar 2020 de eerste twee boeken op de markt. Non-fictie voor buitenmensen: boeken boordevol inspiratie en praktische tips.

Het eerste boek is Weekenden aan het water met (logeer)inspiratie voor een weekend aan zee, meer, rivier of plas. Het tweede boek is De natuur in, over wandelen in Nederland. Dit boek bevat een overzicht van de mooiste natuurgebieden en wandelingen van een uurtje of (veel) langer. In 2021 verschijnen boeken over fietsen, reizen met de trein, nóg meer wandelen en veel meer. De focus ligt op groen, natuur en alles binnen Europa. 

Uitgeverij FJORD Is een initiatief van Petra de Hamer. Zij maakt al meer dan 20 jaar kook- en reisboeken voor diverse uitgeverijen en besloot, Corona-crisis of niet, dat het tijd werd voor een eigen uitgeverij. Spannend, zeker – maar uit de reacties die ze nú al krijgt, blijkt dat het een gat in de markt is. 

De crowdfunding van de boeken van FJORD staat op voordekunst. Sluitingsdatum is 20 mei 2020.