Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb

Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb

Via de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek. De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief.  

Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd. De ThuisBieb sluit daarmee aan bij de CPNB-campagne #ikleesthuis, die naar aanleiding van de coronacrisis werd gelanceerd. De app voor iOS is vanaf vandaag beschikbaar in de App Store; de verwachting is dat de app voor Android op korte termijn ook beschikbaar is via Google Play. 

Populaire én minder bekende titels  
Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als ‘Rinkeldekink’ van Martine Bijl, maar bijvoorbeeld ook de nieuwste editie van het voetbalmagazine ‘Hard Gras’ en minder bekende boeken als ‘Post voor Rus Ordelman’ van Bette Adriaanse, ‘De mentor’ van Tessa Kollen, ‘Mindgym work-outs’ van Wouter de Jong en ‘Strovuur’ van Gerwin van der Werf.  

Ook voor de jeugd  
De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius, ‘Alaska’ van Anna Woltz, ‘Trinkets’ van Kirsten Smith en ‘Dit is hoe het ging’ van Astrid Boonstoppel.  

#ikleesthuis  
Op 17 maart lanceerde de CPNB met onder andere de online Bibliotheek de campagne #ikleesthuis: een oproep aan mensen om naar hun (online) boekhandel te gaan of gebruik te maken van de diensten van onlinebibliotheek.nl. ‘De ThuisBieb biedt alle Nederlanders meer dan 100 titels om heerlijk te kunnen lezen nu we allemaal binnen moeten blijven’, aldus Ilja Klink van de KB, de nationale bibliotheek. ‘Ik ben er trots op dat we dit in korte tijd met al onze partners voor elkaar hebben gekregen en ik wens iedereen heel veel leesplezier!’ 
Het aantal bezoekers van de online Bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd. Het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld. Eerder maakte de LuisterBieb, ook onderdeel van de online Bibliotheek, al ruim 100 luisterboeken toegankelijk voor leden en niet-leden van de Bibliotheek.  

De e-books staan in de speciale ThuisBieb-app. Deze is te vinden via www.onlinebibliotheek.nl/thuisbieb. De app is beschikbaar in de App Store en naar verwachting op korte termijn in Google Play. Wanneer de app is geïnstalleerd kan men het aanbod bekijken en titels selecteren. De app is beschikbaar tot en met 10 mei.