Dean Koontz top bestseller lijst vanwege (vermeende) corona-voorspelling

Dean Koontz top bestseller lijst vanwege (vermeende) corona-voorspelling

Opmerkelijk nieuws: Dean Koontz boek The Eyes of Darkness uit 1981 heeft de nummer 1 plek veroverd in Amazon's Most-Sold ranglijst. Het stootte daarmee het nieuwe boek van Hilary Mantel van de toppositie. Reden van de opmerkelijk verkoop is de vermeende profetische vooruitwijzing in het boek naar het corona-virus.

Social media speelt blijkbaar een belangrijke rol: passages uit het boek gingen de afgelopen weken viraal op sociale media. In die passages wordt rond 2020 de komst van een Chinees, biologisch wapen voorspeld dat de naam Wuhan-400 draagt. 

Complotdenkers overal ter wereld denken dat Dean Koontz het ontstaan van het huidige coronavirus toen al voorspeld heeft. Dit past precies in het straatje van een andere complottheorie: dat het virus door de wereldmachten ontwikkeld is als wapen tegen de mensheid.

Dit blijkt wat vergezocht, het virus in het boek heette bovendien tot 1989 'Gorki-400' (verwijzing naar de Russen). Pas in een editie uit 1989 werd de naam gewijzigd in ' Wuhan-400'. 

Hoe dan ook, de verkoop van het boek heeft een ongekende boost gekregen. Volgende week publiceert Uitgeverij Prometheus de Nederlandse uitgave van Dean Koontz: De ogen van de duisternis. De thriller is vanaf dinsdag 7 april te bestellen.