Boekenbon hoofdsponsor Literatuur prijs 2020

Boekenbon hoofdsponsor Literatuur prijs 2020

De Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie, tot voorkort bekend onder de naam AKO literatuurprijs, heet voortaan Boekenbon Literatuur Prijs. Dat hebben Anne Schroën (directeur/bestuurder Nederlandse Boekenbon B.V.) en Winnie Sorgdrager (voorzitter Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor Fictie en Non-fictie) bekend gemaakt.

Na een overgangsjaar in 2020, wordt Boekenbon voor vijf jaren hoofdsponsor van deze belangrijke literaire prijs. De Nederlandse Boekenbon B.V. wil zich samen met de Nederlandse boekverkopers inzetten om zo veel mogelijk Nederlandse boekenlezers te betrekken bij deze belangrijke erkenning voor Nederlandse en Vlaamse auteurs.

De Jaarlijkse Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek waarbij het niet uitmaakt of het fictie of non-fictie is. De Jaarlijkse Literatuurprijs wordt jaarlijks toegekend door een jury van beroepslezers uit Nederland en Vlaanderen. Deze jury wordt benoemd door de Stichting. De auteur van het bekroonde boek ontvangt een bedrag van € 50.000. Dit bedrag moet de auteur in staat stellen ongestoord te werken aan een volgend boek. De Jaarlijkse Literatuurprijs wordt sinds 1987 uitgereikt.