Huis-aan-huisblad City ook naar Haarlem en Tilburg

Huis-aan-huisblad City ook naar Haarlem en Tilburg

Het huis-aan-huis magazine City, een initiatief van Sjuul Paradijs en Jan-Kees Emmer, gaat ook in Haarlem en Tilburg verschijnen. Het concept – een bundeling van advertentiefolders met een beetje redactionele content, of een huis-aan-huisblad met een fraaiere uitstraling – werd twee jaar geleden in Amsterdam geïntroduceerd.

City Amsterdam was een reactie op de ja-ja-sticker van de gemeente: de standaard was dat iedereen reclamefolders en huis-aan-huisbladen ontving, tenzij die met een ja-nee- of nee-nee-sticker, aangaf dat niet te willen ontvangen. Voortaan moest het ontvangen een bewuste keuze zijn, die werd aangegeven met een ja-ja-sticker op de brievenbus. Om onderscheid te kunnen maken tussen huis-aan-huisbladen en reclamefolders stelde de gemeente een de grens bij 10% redactionele inhoud. Toen het blad verscheen vond de gemeente Amsterdam dat bij nader inzien te weinig.

Met de introductie in Haarlem en Tilburg verandert het concept: voortaan is 25% van het blad redactioneel. De uitgever heeft er vertrouwen in dat het blad nu in alle drie de steden zowel in brievenbussen met een ja-ja-sticker als een ja-nee-sticker bezorgd mag worden. Alleen een nee-nee-sticker houdt City nog tegen.