Senioren kiezen voor digitaal als het duidelijk beter is

Senioren kiezen voor digitaal als het duidelijk beter is

Senioren zijn niet afkerig van digitale media, maar ze moeten er wel van overtuigd worden dat de digitale versie handiger, beter of makkelijker is dan de tradtionele, anders blijven ze bij het oude format: papier, cd of vhs. Dit blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO-PCOB, dat is gehouden onder 1500 Nederlandse senioren die gebruik maken van het internet.

Senioren lezen nog graag een papieren boek of krant (62% en 44%), luisteren naar cd’s (72%) en gebruiken de videospeler (18%). Dat betekent niet dat senioren niet openstaan voor technologische vernieuwingen. De digitale senior heeft gemiddeld drie apparaten om online te gaan: een smartphone (73%), een tablet (70%), een laptop (65%) en/of een computer (63%).

Vooral online bankieren is de normaalste zaak van de wereld. Zo’n negentig procent van alle senioren maakt hier gebruik van en een groot deel (66%) heeft hiervoor een bankapp op hun telefoon of tablet geïnstalleerd. WhatsApp is een andere populaire dienst. Tachtig procent van de senioren stuurt weleens een bericht via deze service. Ook andere social media worden ingezet. Facebook wordt na WhatsApp het meest gebruikt (49%), gevolgd door YouTube (42%%) en LinkedIn (14%). Instagram (13%), Pinterest (12%), Twitter (9%) en Snapchat (1%) volgen.