Geruchtenmachine: 'Mediahuis heeft interesse in Telegraph-titels'

Geruchtenmachine: 'Mediahuis heeft interesse in Telegraph-titels'

Een opmerking op een conferentie door Mediahuis CEO Gert Ysebaert heeft een geruchtenmachine in gang gezet over mogelijke interesse van Mediahuis voor de Telegraph-titels in het Verenigd Koninkrijk.

De eigenaren van de Telegraph, David en Frederick Barclay, zouden volgens insiders een een verkoop van de kranten overwegen. Officiële bronnen voor dit gerucht ontbreken echter wel. Toen dit ter sprake kwam, antwoordde Ysebeart: "Als de Telegraph te koop is, moeten ze mij even bellen",.

In 2004 kochten de broers Barclay het bedrijf achter The Daily Telegraph en The Sunday Telegraph voor 665 miljoen Britse pond. Op dit moment moeten de kranten volgens deskundigen ruim 200 miljoen pond kosten. De beide kranten zijn de afgelopen tijd flink in oplage gedaald De beide kranten staan in de UK bekend om hun duidelijke positie als rechtse, conservatieve, kranten.

Naast het Mediahuis zouden ook andere partijen, onder meer de eigenaar van The Daily Mail en David Montgomery, een Britse media-tycoon, interesse hebben getoond in de Telegraph. Mediahuis heeft onlangs het Ierse Independant News & Media overgenomen waar oud NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch inmiddels als uitgever de scepter zwaait.

Mediahuis zelf zegt dat er op dit moment geen enkele sprake is van conrete interesse en/of gesprekken. Of er inderdaad sprake is 'van waar rook is, is vuur' blijft dus nog onduidelijk. In het verleden bleek Ysebaert een vaardig pokeraar toen hij, ook in openbare optredens, bleef ontkennen dat Mediahuis interesse zou hebben in TMG.