MyBestseller zet stap naar Midden-Oosten

MyBestseller zet stap naar Midden-Oosten

Jamalon.com, met meer dan 10 miljoen Arabische en Engelstalige titels verreweg de grootste online boekhandel van het Midden-Oosten, en Mybestseller, de marktleider in self-publishing platforms, introduceren eind November 2019 self-publishing in het Midden-Oosten.

Jamalon Publishing biedt straks iedere auteur in de regio (en daarbuiten) de mogelijkheid geprinte boeken en e-books te publiceren, te promoten en te verkopen. De boeken worden onder andere geprint in Dubai en verspreid over de gehele regio.

Iedere auteur kan met Jamalon Publishing eenvoudig boeken in het Arabisch – en iedere andere taal – publiceren en verkopen en kan uiteraard ook de eigen boeken kopen vanaf oplage 1. De marges voor de auteurs zijn uiterst aantrekkelijk. Auteurs kunnen hun boeken via Jamalon verkopen, maar ook via andere verkoopkanalen in het Midden-Oosten. De boeken worden geprint bij de moderne printing-on-demand faciliteit van Jamalon.

CEO van Jamalon, Ala‘ Alsallal: "We hebben met Mybestseller de juiste partner gevonden om self-publishing in het Midden-Oosten te introduceren en te ontwikkelen. Met ons enorme bereik in de regio verwachten we dat direct na de introductie van Jamalon Publishing een succesvolle operatie zal zijn en dat we een langverwachte wens van vele auteurs om boeken te kunnen publiceren in vervulling kunnen laten gaan".

Te ontwikkelen markt
De self-publishing markt is in vele delen van de wereld sterk groeiend en volwassen aan het raken. In het Midden-Oosten is self-publishing nog niet zo ver.
Peter Paul van Bekkum, CEO van Mybestseller: "We zijn bijzonder verheugd met de samenwerking met Jamalon, dat een hele sterke positie in de boekenbranche en een groot bereik heeft.  We zien ernaar uit om gezamenlijk self-publishing op de kaart te zetten in het Midden-Oosten". 

Dankzij het omvangrijke en groeiende print- & verkoopnetwerk van Mybestseller kunnen de – veelal Arabische – titels ook in diverse andere landen worden verkocht. Onder andere Duitsland, Nederland, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en India worden via de print- & verkooppartners van Mybestseller rechtstreeks ontsloten. 

Peter Paul: "Voor de Arabisch sprekende lezers (en auteurs) in deze landen bieden we een perfecte oplossing en kann werkelijk iedere titel beschikbaar worden gemaakt. In die zin zullen straks ook Arabische uitgevers klant worden van Jamalon Publishing. Ons netwerk zal de komende tijd gestaag uitbreiden, denk aan USA, Canada en Australie, maar ook aan Latijns-Amerika en Aziatische landen."
E-books kunnen, naast Jamalon.com, wereldwijd verkocht via onder andere Kobo, Google, Apple en Amazon (Kindlestore).

Jamalon (Dubai, VAE) is de grootste online boekhandel in het Midden-Oosten. Jamalon heeft meer dan 10 miljoen Arabische en Engelstalige boeken in haar assortiment. Jamalon is in 2010 opgericht en realiseert jaar-in-jaar-uit jaar een enorme groei. Jamalon bedient de gehele regio in het Midden-Oosten en bezorgt wereldwijd.