Van Ditmar organiseert tijdens Brexit 'Week van het Engelse boek'

Van Ditmar organiseert tijdens Brexit 'Week van het Engelse boek'

Terwijl midden in de week het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt, organiseert Van Ditmar van 28 oktober tot 5 november 'De week van het Engelse boek'. Na de eerste succesvolle editie in samenwerking met AKO, zet Van Ditmar de tweede editie op met boekhandels door het hele land.

Op maandag 28 oktober start de Week van het Engelse Boek met het thema ‘Life, Love, Books’. Mark Manson, bekend van zijn blog Markmanson.net en New York Times bestselling The Subtle Art of Not Giving a F*ck, is de auteur van het geschenkboek Life, Love, Books. De bundel bevat een selectie van Manson’s blogs, exclusief samengesteld voor Nederland en geheel in het thema van de Week van het Engelse Boek. Hierin deelt hij zijn meest opvallende ideeën en adviezen op het gebied van het leven en de liefde, en deelt tips over absolute – Engelstalige – must-reads.

Het geschenkboek Life, Love, Books van Mark Manson is gratis verkrijgbaar bij een minimale besteding van € 12,50 aan Engelstalige boeken bij deelnemende boekhandels tijdens de Week van het Engelse Boek, van maandag 28 oktober tot en met dinsdag 5 november.

Het aandeel Engelstalige boeken op de Nederlandse markt is op dit moment 17%, en neemt de komende jaren naar verwachting toe tot 20% à 25%. Reden voor Van Ditmar, importeur en groothandel van internationale boeken en onderdeel van Audax, om de Week van het Engelse Boek in het leven te roepen. Het geschenkboek voor de eerste editie in 2018 was van schrijver Ian McEwan. Deze wist met een oplage van 4.500 edities vanuit het niets de vijftiende plaats in de GFK top 100 te veroveren.