Uitgevers in UK bereiden zich voor op no-deal Brexit

Uitgevers in UK bereiden zich voor op no-deal Brexit

Met een gratis toegankelijk event wil de Britse branche-organisatie voor uitgevers, The Publishers Association, leden en niet-leden voorbereiden op een no-deal Brexit. Opmerkelijk: het event wordt mogelijk gemaakt door de Britse regering.

De tijd is aan het dringen in het Verenigd Koninkrijk, de deadline van 31 oktober nadert met rasse schreden. Op die dag zal het VK uit de EU stappen. Daar zit nog wel een haakje aan,omdat het parlement inmiddels een wet heeft aangenomen dat een no-deal Brexit op die datum onwettig verklaard. Toch houdt iedereen aan de andere zijde van het kanaal rekening met die mogelijkheid.

Voor uitgevers heeft The Publishers Association daarom op 10 oktober a.s. een event georganiseerde dat gratis toegankelijk is waarbij de juridische en logistieke gevolgen van een no-deal besproken en uitgelegd zullen worden. Er zijn drie thema's: handelsverkeer, intellectueel eigendom en grensoverschrijdende data-stromen

Experts op deze gebieden zullen er spreken en advies geven. Het event is niet alleen een fysiek gebeuren, er is een livestream beschikbaar zodat iedereen, overal in het VK het kan volgen. Daarnaast zijn er ook gratis (één op één) clinics met juridisch advies en is er een gratis digitale toolkit beschikbaar.