Daniel Ropers stopt bij Springer en neemt sabbatical

Daniel Ropers stopt bij Springer en neemt sabbatical

Daniel Ropers verlaat per direct Springer Nature als CEO en gaat worden opgevolgd door Frank Vrancken Peeters, de huidige Chief Commercial Officer van Springer Nature Group.

Vrancken Peeters is sinds september 2017 de CCO, een positie die geheel nieuw was. Vrancken Peeters heeft een track record van meer dan 20 jaar bij verschillende wetenschappelijke en educatieve uitgeverijen. Bij SPinger Nature was hij onder meer verantwoordelijk voor het Open Access beleid en ook als CEO zal hij dat gaan voortzetten.

Daniel Ropers was pas korte tijd CEO bij Springer Nature. De voormalig topman van Bol.com begon bij Springer in oktober 2017. Ropers heeft besloten om af te treden om een periode van rust in te lassen. "Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb om na 25 intense en mooie jaren een pauze te kunnen inlassen".

De 47-jarige Ropers spreekt in een toelichting aan het FD van een gezamenlijk besluit dat mede is ingegeven door zijn wens om na een kwart eeuw hard werken meer tijd te kunnen besteden aan zijn privéleven. Het recente overlijden aan kanker van zijn vriend en oud-Bol.com-kompaan Michel Schaeffer speelt hierin een rol. 'Ik realiseer me hoe kort de tijd is', zegt Ropers die een sabbatical gaat nemen. 'Er is een ontzettend dik boek van dingen die ik de afgelopen 25 jaar te weinig heb gedaan.'

(foto: Bol.com)