Netflix komt naar de Buchmesse

Netflix komt naar de Buchmesse

Op de zg. CEO-talk van de Frankfurter Buchmesse zal dit jaar een bijzondere spreker te gast zijn: Kelly Luegenbiehl van Netflix International Orginals. Zij zal op 16 oktober één van de belangrijke sprekers zijn.

De CEO-talk is een onderdeel van de opening van de Buchmesse waarin journalisten van vooraanstaande vaktitels, zoals onder meer Publishers Weekly en Livres Hebdo een CEO van een internationaal vooraanstaande uitgeverij aan de tand voelen. Dit jaar dus geen traditionele uitgeverij, maar de meest succesvolle streaming dienst van dit moment.

Luegenbiehl zal daar spreken over de interesse van Netflix voor originele internationale verhalen en rechten van boeken voor hun eigen producties. Luegenbiehl zal zeker ook aandacht gaan besteden aan de relaties die Netflix al onderhoud met de internationale uitgeefwereld.

Luegenbiehl is binnen Netflix primair verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van Netflix-series buiten de USA. In eerdere gesprekken heeft zij aangegeven vooral geinteresseerd te zijn om een stem te geven aan diversiviteit.