Vrij Nederland ontslaat groot deel redactie

Vrij Nederland ontslaat groot deel redactie

Het hing al een tijdje in de lucht: de re-organisatie bij opinieblad Vrij Nederland. Volgens NRC is nu de kogel door de kerk: de hoofdredacteur en 3 vaste krachten blijven, de rest krijgt ontslag.

Vier vaste krachten blijven dus aan: hoofdredacteur Ward Wijndelts, een chef print, een chef online en een vormgever. Volgens NRC maken deze ontslagen deel uit van een grotere sanering die gaande is binnen WPG, ook rond bv een titel als Voetbal International is het al langer onrustig.

Vrij Nederland raakt hier tien vaste krachten mee kwijt, waaronder een zestal schrijvende redacteuren. De nieuwe opzet past binnen het plan dat hoofdredacteur Ward Wijndelts onlangs presenteerde.

De sanering is noodzakelijk omdat VN afgelopen jaar meer dan een kwart van haar lezers heeft verloren, de betaalde oplage zakte in een jaar tijd van 28.000 naar 20.000 volgens de cijfers van het NOM.

WPG heeft aangegeven dat de titel geen winst hoeft te maken, maar wel op zijn minst kostenneutraal moet draaien. Door de re-organisatie wil de directie van WPG ook gaan investeren in de titel.

Bron: NRC