MyBestSeller gaat samenwerken in Denemarken

MyBestSeller gaat samenwerken in Denemarken

De Deense online boekhandel SAXO, marktleider in de verkoop van fysieke boeken, e-boeken en audio-boeken, maakt voor haar sterk groeiende self-publishing activiteiten vanaf 2 april 2019 gebruik van het publicatieplatform van Mybestseller. Het merk Saxo Publish (publish.saxo.com), dat meer dan 20.000 Deense auteurs bedient, is verreweg de grootste aanbieder van self-publishing in Denemarken.

Het merk Saxo Publish is reeds vele jaren actief in Denemarken en biedt zowel aspirant auteurs als de betere auteur een plek om eenvoudig een boek uit te geven, te promoten en te verkopen. De marges voor de auteurs zijn uiterst aantrekkelijk. Auteurs kunnen hun boeken via alle boekhandels in Denemarken verkopen, waarbij Saxo het meest prominente verkoopkanaal is.

CEO van Saxo Jørgen Balle Olesen: "We beschikten al over een goed publicatieplatform dat we zelf ontwikkeld hadden, maar het platform van Mybestseller biedt ons nog meer mogelijkheden voor nu én voor de toekomst. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om nu ook internationaal te kunnen verkopen zal door onze auteurs worden gewaardeerd. De samenwerking met Mybestseller zorgt ervoor dat we ons nog meer kunnen focussen op waar we goed in zijn: auteurs stimuleren om boeken uit te geven en de verkoop van boeken naar grote hoogte te brengen".

Groeiende self-publishing markt

De self-publishing markt in Denemarken is, net als veel in andere landen in de wereld, sterk groeiend. Peter Paul van Bekkum, CEO van Mybestseller: "We zijn bijzonder verheugd met de samenwerking met Saxo, gezamenlijk hebben we in recordtijd de implementatie gerealiseerd. Saxo heeft reeds een groot marktaandeel en is uitstekend gepositioneerd om haar bloeiende self-publishing activiteiten verder te laten groeien".

Ook audio-boeken en abonnementsmodellen
Naast de publicatie van geprinte boeken en e-books, kunnen auteurs binnenkort ook audio-boeken publiceren en hun boeken aanbieden voor het abonnementsmodel van Saxo. Zo ontstaat een compleet gamma aan uitgeefopties en hebben de auteurs alle vrijheid om te kiezen wat het beste bij hen past. Peter Paul van Bekkum: "En we zijn samen met Saxo bezig nog meer nieuwe innovatieve functionaliteiten te ontwikkelen, waarover we in een later stadium zullen berichten".

Saxo is de grootste boekhandel in Denemarken met een rijke selectie aan Deense en Engelse boeken. Opgericht in 1961 als boekhandel, was Saxo de pionier van het internettijdperk in Denemarken, waarbij in 2000 een volwaardige webshop werd geintroduceerd. De lezer staat volledig centraal in de filosofie van Saxo.