Van Ditmar lanceert platform voor niet-Nederlandstalige boeken

Van Ditmar lanceert platform voor niet-Nederlandstalige boeken

Van Ditmar Boekenimport, groothandel voor import van het buitenlands boek en onderdeel van Audax lanceert Van Ditmar Marketplace. Dit digitale platform brengt vraag en aanbod van het niet-Nederlandstalige boek bij elkaar en biedt boekverkopers en retailers zo'n 20 miljoen Engelstalige en Duitstalige titels.

De komende maanden breidt dat aantal verder uit en worden bovendien nieuwe talen toegevoegd. Van Ditmar Marketplace  is volledig in eigen beheer en ontwikkeld door het digitale team van Audax. In nauwe samenwerking met CB is een koppeling aangelegd met CB Online.

Op Van Ditmar Marketplace  zijn momenteel - naast het eigen assortiment van Van Ditmar - ook boeken van de Engelse groothandel Gardners, het Amerikaanse Baker & Taylor en het Duitse Libri te vinden. Op korte termijn gaan ook het Engelse Bertrams en het Engels-Amerikaanse Ingram hun titels toevoegen. In eerste instantie zullen partijen die gebruik maken van de bestelservice van CB Online nu ook toegang hebben tot miljoenen buitenlandse titels. Binnen afzienbare tijd kunnen ook andere (online) aanbieders van boeken hun bestellingen via het platform doen.